30.01.2023

„Снежанка“ покори стралджанската публика

При препълнена зала и видим интерес премина премиерата на пиесата „Снежанка“ на Ами Тола  в Стралджа. Подготвена и реализирана от ученическата  театрална формация „Слово“ под режисурата на талантливия  Димитър Стоянов, преподавател но български език и литература , с подкрепата на НЧ“Стралджа 2016“ и СУ“П.Кр.Яворов“, постановката се превърна в поредното доказателство за възможностите на местните любители-театралци и истинско удоволствие за публиката. Още  в началото стана ясно, че на сцената ще се изявят млади и неподозирани таланти. Под вещото ръководство на г-н Стоянов  всеки от артистите даде  максималното от себе си, за да постигне съвършенство в представянето на образите. И всички се убедиха, че в хода на сериозната работа по подготовка на пиесата е изграден един   силен екип  от ярки индивидуалисти. Сърцата на всички спечели очарователната  Стела- Жасмин Кичукова, която представи вълшебно своята Снежанка, залата аплодира таланта на Илия Нихорлиев в ролята на Злата кралица, невероятно беше изпълнението на Натали Стоянова в ролята на старицата…  Отлично се представиха и останалите  млади артисти за които сцената се оказа  удобно и приятно място за изява.  Разбира се с оригиналния макиаж   на Денка Георгиева.

И някак неусетно съвременната адаптация по приказката на Шарл Перо насочи зрителското внимание към размисъл по съвременни теми, стана повод за обсъждане  поведението на съвременния човек. Автор и режисьор съумяха да покажат  колко актуално може да прозвучи „Снежанка“ и как една театрална постановка  помага за правилната ни ориентация към добро и зло.

Заслужени бяха аплодисментите на публиката.  Заслужени са  и благодарствените думи , споделени от любителите на театралното изкуство.  Напускайки залата зрителите изразиха удоволствието от преживяването  с театралната магия. Има дух в този младежки театрален колектив, блика чиста енергия сред тези умни и талантливи деца, които показаха отношението си към важните и красиви неща в живота. И дадоха заявка  за нови изяви. Браво!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com