03.02.2023

Довиждане, училище! (снимки)

На 15 юни, в комплекс „Екатерина“, се проведе десетият общински бал за завършващите основното си образование ученици от община „Тунджа”, випуск 2016 – 2017 г.

Организатори са Общината, Общинският център за изкуство и извънкласни дейности „Тунджа” и Сдружението на директорите на учебно-възпитателните заведения.

Празникът споделиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Ели Василева и секретарят на общината Андон Кръстев.

Приветствие към седмокласниците и осмокласниците, директорите и учителите от училищата поднесе кметът на общината Георги Георгиев.

„…Днес свидетелство за зрелост, заедно с осмокласниците, получиха и седмокласниците, които завършиха по-рано своето основно образование.

Скъпи ученици, ако днес вече усещате себе си като успешни млади хора, ако имате самочувствие от придобитите знания и умения, ако сте честни и човечни – дължите го и на вашите учители.

Предстои Ви нов път и наесен, когато тръгнете по него, вземете най-ценните неща, неръкотворен дар за вас от вашето училище и учители – трудолюбието, упоритостта, постоянството и толерантността, себеуважението и уважението към другите, благодарността. Благодарността е най-хубавото чувство от човека за човека! Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете отдадени и всеотдайни! …“, каза в обръщението си кметът Георгиев.

Той връчи на всички седмокласници и осмокласници персонални поздравителни адреси, както и на всички отличници грамота и лента с надпис „Отличник“.

През учебната 2016/2017 година в прогимназиален етап на обучение бяха наградени 50 отличника, а 210 ученика завършват основния си курс на образование.

Участниците в бала бяха поздравени с изпълнения на танцовите състави от основно училище „Васил Левски“, с. Тенево и средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица. Празникът продължи с много музика и танци.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com