03.02.2023

Лятно  училище  по  плуване  2017 за деца на възраст 7-11 години

ПЕРИОД НА РЕАЛИЗАЦИЯ: 03 юли – 28 юли 2017 година /20 занимания/

МЯСТО: плувен басейн към Гимназия „Васил Левски” в град Ямбол

ОРГАНИЗАТОРИ: Български Червен кръст – Ямбол

ОСНОВНА ЦЕЛ:  Изграждане на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и познания за опасностите при къпане и плуване и начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Техники за оказване на първа помощ при давене и удавяне.

 

     С настъпването на лятото много родители имат възможност и се стараят да научат своите деца да плуват. Счита се, че заниманията по плуване са сред най-предпочитаните и най-достъпните като инвестиция за родителите, които търсят алтернатива на нарастващата тенденцията към застоял начин на живот на децата си.

Учени, които са разглеждали различните аспекти на това децата да плуват от съвсем малки твърдят, че положителните ефекти са много, както за развиване на физиката, така и на психиката на детето.

Всяко дете обожава да си играе във водата. Плуването е най-добрия начин да се повиши съпротивлението на детския организъм към различни болести и превенция на риска от удавяне.

Не бива да се пренебрегва и факта, че през летните месеци рискът от водни инциденти се повишава. Основните причини за това са:

  1. Непознаването или подценяването на опасностите при къпане и плуване.
  2. Неумението да се излезе от опасни ситуации, възникнали във водата.
  3. Незнанието да се помогне на човек, който се дави.

Ако родителите търсят подходящата форма за ангажиране свободното време на децата си, то обучителната програма „Лятно училище по плуване 2017” към БЧК-Ямбол е отлична възможност.

20 /двадесет/ занимания, включващи плувна подготовка, съчетани с обучение по превенция на водния травматизъм е идеалното решение. Научавайки се да плуват и да се предпазват, децата ще са по-малко уязвими от водни инциденти.

Заниманията ще се провеждат всеки делничен ден,  за времето от 10.00 часа до 11.00 часа.

След приключване на обучителната част ще се проведе заключително занимание с демонстрация на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа долекарска помощ при удавяне. Всички деца ще получат награди и грамоти за успешно завършено „Лятно училище по плуване 2017”.

      Родителите, които желаят да включат деца си в обучителната програма на БЧК-Ямбол „Лятно училище по плуване 2017”, трябва предварително да попълнят молба-декларация за съгласие по образец, предоставена от БЧК-Ямбол и медицинска бележка от личен лекар.              

      Таксата за участие е в р-р на 95 лв. и покрива разходите по провеждане на обучението, вкл. таксата за достъп на децата до плувния басейн.

    За допълнителна информация и записване: адреса на  БЧК в гр. Ямбол, ул. «Димитър Благоев» №1., тел.: 046 / 66 44 24.

Лице за контакт: Добриела Праматарова-специалист в БЧК-Ямбол,

тел.: 046 / 66 44 24; 0886 344 250.

 

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com