22.03.2023

Митнически и гранични служители откриха контрабандно злато и сребро в бельото и чантите на две българки на МП Лесово

Контрабандно пренасяни 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити задържаха при съвместни действия митнически и гранични служители на Митнически пункт Лесово.

На 14 юли 2017 г. след обед на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ на МП Лесово пристига лек автомобил с българска регистрация. В автомобила са пътували трима български граждани- мъж и две жени.

В съответствие с  указанията за реда за взаимодействие между Главна дирекция „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“ за извършване на съвместни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници, от служители на ГД „Гранична полиция“ е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците.

В зоната за митнически контрол,  на отправените въпроси дали пренасят стоки, валута или валутни ценности, подлежащи на деклариране, тримата български граждани са отговорили отрицателно,  след което служители от митническа мобилна група са пристъпили към проверка на автомобила и багажа. От служителка от МП Лесово е извършен личен преглед на двете жени. При митническата проверка и личните прегледи, в сутиена и дамската чанта на една от жените са открити 3 пакета съдържащи общо 34 бижутерски изделия от злато и сребро – гривни, пръстени, колиета. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 масивни бижутерски изделия от благородни метали. Задържани са общо недекларирани  230 грама златни и 118 грама сребърни изделия. Срещу двете български гражданки с инициали Ф.А. и М.Ч., с адресни регистрации в град Сливен, са съставени  актове за установени административни нарушения по Закона за митниците и Валутния закон. Иззетите изделия от благородни  метали подлежат на отнемане в полза на държавата.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com