28.01.2023

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически репортажи

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически репортажи  и постанови извършване на проверка  относно измамливо поведение на жена, проявено към други лица, живущи в обл. Ямбол

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по журналистически материали, показващи данни за измамливо поведение на жена по отношение на хора от обл. Ямбол.

Проверката, която трябва да бъде извършена в срок от 30 дни, е възложена на ОД на МВР – Ямбол. Полицейските служители следва да проверят цялостната информация посочена в журналистическите материали, в това число да бъдат разпитани всички лица имащи отношения към нея.

След извършване на тези и други действия, събраните данни трябва да бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор, който да прецени дали е налице извършено престъпление от общ характер.


Районна прокуратура – Ямбол се самосезира  по журналистически материали, показващи умрели животни, които били на водопой в р.Тунджа

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира и постанови проверка, по повод разпространена  в медиите информация, в която се посочва, че на 13.08.2017г., след водопой в река Тунджа, са умрели животни, собственост на мъж от село Кукорево, обл.Ямбол.

Проверката, която има срок за извършване от 30 дни, е възложена за извършване на ОД на МВР – Ямбол, РИОСВ –Стара Загора, Басейнова дирекция –Пловдив, Регионална  ветеринарно-медицинска служба –  Ямбол и Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол.

Горепосочените институции трябва са съберат подробни сведения от страна на собственика на животните и други лица имащи отношения по случая и да установи има ли пострадали други животни, които са консумирали вода от р. Тунджа.  Ще бъде изследвана водата и ще бъде установено представлява ли тя опасност за живота и здравето на хората или животните. Ако се установи замърсяване,  то ще бъде установен и източника за него. Предстои да бъдат взети и проби, които да установят и точната причина за смъртта на животните.

След  извършване на горепосоченото и други действия в хода на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени има ли данни за извършено престъпление от общ характер.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com