30.03.2023

Отново весела ваканция

Бинка Величкова

Има с какво да запомнят и това ваканционно лято децата на село Мамарчево – местни и гостуващи при дядо и баба. Изобилието от зеленчуци и плодове в градината на баба, тичането на воля по спокойните улици и в широките дворове, тишината и нощната прохлада – все предимства, осигуряващи здравословен отдих на село…

А на 17 август 2017 г. им бяха организирани весели преживявания, които несъмнено разнообразиха тяхното ежедневие. „Ваканция 2017 година“ – под този наслов премина този летен празник, който имаше развлекателно-състезателен характер. Организатори бяха кметството и читалището в селото. С благотворното съдействие на усмихната и жизнерадостна г-жа С. Недева (педагог по образование), чийто подход към децата ги провокира умило да покажат с готовност какво могат, се получи и зрелищно шоу, и благородна надпревара. Широк беше възрастовият диапазон на участниците – от 3 до 13 годишни. Затова и много бяха желаещите да се изявят в този ден – около 50 деца.

 Насърчаваха ги с аплодисменти и с присъствието си майки, татковци, каки, батковци, много баби и дядовци, а и други близки на децата.

Имаше и майсторско управление на велосипед – интересно и динамично състезание, което предизвика бурни емоции сред наблюдаващите.

Зрелищно и технично бе и футболното шоу под патронажа на кмета Марчо Добрев, посветил на този красив спорт ентусиазма на младостта си.

Имаше дърпане на въже, както и скачане на въже после – игри, които обичат и малките, и подрастващите деца.

Темата на конкурса за рисунка (на асфалт и върху лист) беше „Моето село“, а художниците – наистина талантливи! А в състезанието „Микрофонът е ваш“ се изявиха чудесни рецитатори (като Анатоли Петров от град Ямбол, певци, танцьори (като Данчето от Ямбол). И местните участници бяха на ниво: Валентин М. Кацаров, Стоян Минчев, както и 4-годишната Катя Илиева.

Раздадени бяха накрая грамоти и награди. Последва финална почерпка за всички деца със сладкиши и червени, сочни дини.

Благодарности заслужава и групата от Елхово, озвучила великолепно празника, с ръководител Тодор Ангелов, виртуоз на акордеона!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com