30.03.2023

Министърът на икономиката и кметът на Ямбол участваха в откриването на нов строителен хипермаркет в Ямбол

Кметът на Ямбол Георги Славов и министърът на икономиката Емил Караниколов откриха новия строителен хипермаркет в Ямбол заедно със собственика на фирмата „АВС инженеринг“ инж. Николай Георгиев. Обектът е изграден в рамките на 1 година и с него се отварят нови 70 работни места в града. „АВС инженеринг“ е сред водещите строителни фирми в региона, с множество обекти в област Ямбол и страната като цяло.

Министърът на икономиката и кметът на града поздравиха инвеститора за амбициозното начинание и му пожелаха успехи на още по-високо ниво.

По-рано през деня по инициатива на кмета Георги Славов в сградата на общината бе проведена работна среща на министър Караниколов с представители на бизнеса. Драстични облекчения по отношение на административното обслужване на фирми – със съкратени срокове за издаване на документи и намалени такси на услуги – това бе сред акцентите от програмата на министерството, представени от министър Караниколов. Стимулиране развитието на индустриални зони с цел преодолява диспропорциите в различните региони, мерки за насърчаване на малкия и средния бизнес бяха другите приоритети, обсъдени на срещата. От своя страна фирмите поставиха въпроси, свързани с ускоряване и облекчаване процеса, даващ възможност за наемане на служители от трети страни, стимули за дуалното обучение и изобщо за насърчаване на заетостта, особено сред младите хора, по-строги мерки с цел прекратяване злоупотребите с издаването на болнични листове и др. В срещата взеха участие още народните представители от Ямболска област д-р Юлиян Папашимов и Волен Сидеров, както и председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Данаил Ибришимов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com