28.05.2023

Денят на  Съединението в Стралджа

„Съединени ли сме днес?“ – това е въпросът на който ще си дадат отговор участниците в срещата-разговор в Стралджа организирана от общината и НЧ“Стралджа 2016“. Тя ще се проведе  на 5 септември от 16 ч. като в нея са поканени да участват историци, филолози, културни дейци, краеведи. За историческото значение на 6 септември ще разкаже Снежана Вълкова, директор на Общински исторически музей. Своят отговор на въпроса „Съединени ли сме днес?“  ще представят  педагозите Димитър Стоянов, Таня Вълчева, Тодор Атанасов и др. Участниците в срещата  ще   споделят свои мисли по темата,  ще обсъдят предложения за осъществяване на интересни идеи, обединяващи обществото.

На самия ден 6 септември в парк „Младост“  от 10ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците на загиналите за свободата на България стралджанци.

Два дни по-късно, на 8 септември,  с посвещение на празниците Ден на Съединението и Празник на независимостта, Община Стралджа  и НЧ“Стралджа 2016“ организират концерт на легендарната група „СИГНАЛ“. Той ще се проведе от 19ч. на откритата сцена на площад „Демокрация“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com