29.09.2022

Маскарадната група на Челник очарова Приморско

Над 800 изпълнители взеха участие в приключилото трето издание на националните фолклорни празници „Приморска перла“ в град Приморско. От 1-ви до 4-ти септември, майстори на българското народно изкуство представяха фолклорното богатство на България.

Фестивалът е с конкурсен характер. Целта му е да поддържа създадените традиции и да  развива интереса към българската народна музика, както и да се откриват, развиват и реализират таланти  в  областта на  българския  фолклор.

При прекрасни условия и красива сцена звучаха песни, танци и ритми пред множеството гости от различни краища на страната. Фестивалът е една прекрасна възможност за творческа надпревара и обмен на характерното за региона народно изкуство.

Във фолклорните празници взе участие Маскарадната група „Кукери“ към читалище „Зора-1930”, с. Челник, която с изпълнението си очароваха както публиката, така и журито.

За отличното си представяне групата от село Челник беше удостоена с голямата награда и званието „Гран фолк при”, както и с парична премия.

 

Димитринка Драганова

Читалищен секретар при НЧ „Зора-1930“, с. Челник

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com