28.01.2023

И зове училищния звън: ДЕЦА, ЕЛАТЕ ПАК ВЪВ КЛАС!

Няма шега! Новата учебна година започна! С веселия първи звънец, с букетите за любимата учителка, с усмивките на по-големите ученици и със страховете на първолаците, с надеждите на родителите, с увереността на учителите…Всичко си е на мястото.
В СУ“П.Яворов“ Стралджа тържеството започна в точно определения час. Вълнуващо, интересно, весело. Редуваха се празничното слово на директора Валентина Маринова, поздравителните думи от името на кмета, поднесени от Роска Стойкова, секретар на общината, с онези красиви думички- обещания от първокласниците: да се учат , да бъдат прилежни, с напътствията на вече порасналите второкласници. Настроението се допълваше от шарените балони и от белите гълъбчета, които полетяха във въздуха. Натежаха в ръцете на учителите огромните букети, сълзи на радост изтриваха родителите, когато първокласниците поеха по своя път към знанието и отново , когато малките седнаха за първи път на своя чин.
Щастлив да е пътят към науката, мили деца!
Новата учебна година тържествено беше открита и в основните училища „Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа, в ОУ“Хр.Ботев“ Войника, в ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Зимница. Прекрасни тържества с песни, танци и стихотворения организираха в детските градини „М.Рубенова“ и „Здравец“.
15 септември вече е красивият спомен за деца, родители и учители. От тук нататък е трудът в името на знанието. По вода да им върви!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com