03.02.2023

ОТ МВР: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Традиционната акция на полицията  „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ продължава  до 31 октомври

Брошури, изготвени от Главна дирекция „Национална полиция”, ще запознават учениците с правила за безопасно поведение

ОДМВР Ямбол е създала организация  и днес, в първия учебен ден, в класните стаи на първокласниците в област Ямбол има поставени няколко вида брошури със съвети за безопасно поведение, разработени и предоставени от Главна дирекция „Национална полиция“- МВР. Брошурите дават препоръки към децата и техните родители как да реагират при среща с опасни непознати, дават съвети за безопасно движение по пътя, обясняват кои са опасните игри за децата и кога да бъде търсена помощта на инспекторите от детска педагогическа стая. По повод националната кампания „Да пазим децата на пътя “ първокласниците ще бъдат запознати с информационна брошура на МВР, създадена специално за деца.
Във връзка със сигурността на децата при откриването на  учебната 2017/2018 г. ОДМВР Ямбол е изпълнила редица мероприятия за недопускане нарушения на обществения ред и други инциденти, които биха помрачили празника и ежедневието на най-малките ученици.
Осъществени са работни срещи с директорите на всички детски и учебни заведения, на които са обсъдени мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. Актуализирани са начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР.
Извършени са охранителни проверки на оградите на детските и учебните заведения в обслужваната територия. Направени са срещи с ръководствата на охранителните фирми, осъществяващи тяхната охрана.
Създадена е организация при провеждане на тържествата на 15.09.2017 г., полицейски служители да следят за обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на детските и учебните заведения.
Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца.
Контрол ще бъде осъществен и в търговски обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица. Полицейски наряди ще следят за недопускане разпространението на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата.

 

 

15.09.2017 г.

Татяна Павлова

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com