28.01.2023

И община Болярово се включи в инициативата „Да изчистим България заедно“

Тази година за почистване в кампанията „Да изчистим България заедно“ на BTV Media Group бе обявен 16 септември 2017 година за цялата страна. В община Болярово освен в този ден, по населените места основното почистване продължи и в първия работен ден сред това – 18 септември.

Една чудесна съвместна инициатива на жители на община Болярово и град Елхово бе почистването на  част от язовир „Малко Шарково“. Начело с кмета на село Малко Шарково и еколога на община Болярово, част от администрацията на община Болярово, представители от службата по земеделие, доброволци от град Елхово, сред които и рибари, чистиха няколко часа площ от около 75 000 кв.м площ, а събраните отпадъци бяха над 50 чувала.

Чистенето бе не само там, а и в град Болярово, където освен общинската администрация, участие взеха и други институции – ГПУ, „В и К“, а също така и жените от Защитеното жилище към Дома в Малко Шарково, представители на Пенсионерски клуб „Болярка“, на училището и детската градина и други доброволци, излезли да чистят пред жилищата си.

В почистването се включиха и жителите от всички останали населени места от територията на общината – в част от селата организирано, начело с кметовете и кметските наместници, а в по-малките, където населението е по-възрастно – всеки пред дома си и на улицата, на която живее.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com