01.04.2023

Сергей Станишев даде положителна оценка на Болярово, определяйки я като община-първенец

Сергей Станишев посети Ямбол на 15 септември 2017 г. В присъствието на социалисти и симпатизанти от всички общини на област Ямбол лидерът на Партията на европейските социалисти преряза лентата на новооткрития офис на Делегацията на социалистите и демократите в Европейския парламент. На присъстващите той обясни, че настоящият вицепрезидент Илияна Йотова е имала офис в Ямбол като евродепутат, но след избирането й на новата длъжност, регионът остана без тяхно представителство. Да има отново офис са настоявали и бившия народен представител на района Атанас Мерджанов, а също така и един от настоящите – Кристиан Вигенин. Така се стига до решение офисът да е точно тук.
Лидерът на ПЕС изрази увереност, че това ще е много полезно за всички граждани, имащи нужда от информация за това каква политика водят в ЕС социалистите и за европейските програми и възможности.
След откриването, той даде пресконференция, на която сподели своята позиция по някои от най-важните въпроси. По негово мнение България трябва да има национален план за влизането на страната в Еврозоната, защото това е ядрото на интерграция на ЕС. Неприемането на България в Шенген, след като държавата е изпълнила критериите, Станишев определи като скандална дискриминация и антиевропейско поведение. За лидера на ПЕС е нужно България да има национална консолидирана позиция за ЕС и нашето място в него. На този етап има забавяне на подготовката на българското председателство и то най-вече на съдържателната част, имало е дискусии, една от които инициирана от него самия, но по негово мнение не се отива в дълбочина по различните направления, а се акцентира само на техническата част – плочки, ремонти, сувенири и др.
След откриването на офиса Сергей Станишев се срещна с граждани и неправителствени организации в голямата зала на община „Тунджа”. На тази среща пръв взе думата кметът на община Болярово Христо Христов, когото лидерът на ПЕС отлично познава Господин Христов благодари от името на цялата група, посетила Брюксел именно по покана на Сергей Станишев. Господин Станишев също сподели отличните си впечатления от тази среща и от работата на част от общините, чиито кметове е бил поканил там. Сергей Станишев даде за пореден път отлична оценка на община Болярово, наричайки я община-първенец. Не само по изборни резултати, но и по отличната работа на общинското ръководство. Лидерът на ПЕС се съгласи с поставените въпроси от господин Христов. По отношение на необлагодетелствани райони като Болярово, политиката на държавата трябва да е коренно различна и действително е време да се помисли в тази посока, съгласи се г-н Станишев.
За община Болярово сподели положителното си мнение и дългогодишният народен представител на Ямбол (с корени от община Болярово) Атанас Мерджанов. Той разказа на присъстващите каква политика се води в тази най-малка в областта крайгранична община, как се мисли за всеки, отличната работа във всяка сфера. Той продължава да идва на наша територия и да се среща с общинското ръководство и хората. Преди дни само е бил на второто СТЕКСПО (организирано от Асоциацията за развъждане на месодайните породи в България), отново проведено на територията на община Болярово. В тази община има отлични предпоставки за развитие на земеделие и животновъдство, но трябва да има и помощ от държавата, категоричен бе Атанас Мерджанов.
Кристиан Вигенин припомни, че неслучайно лидерът на БСП Корнелия Нинова именно в Болярово обяви началото на националната кампания „Нов модел на местна власт“, която ще приключи с предложение за изцяло нов закон за местното самоуправление и местната администрация.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com