23.03.2023

Пъстроцветните чудеса на есента

Бинка Величкова

Есенното пъстрошарие радва всички. Но особено децата винаги са провокирани от тази многоцветна палитра. Тяхното въображение се развихря и от обагрените в жълто, бледозелено, червено и всички нюанси на кафявото листа са способни да сътворят чудеса от есенна хубост…

Така постъпиха и децата от с. Стефан Караджово – ученици в ОУ „Стефан Караджа“. С увлечение и приятно старание събраха много опадали през сезона листа и ги върнаха обратно върху дървото. Направено от тях обаче и съставляващо красиво, оформено табло, което бе поставено м местното читалище „Стефан Караджа“. Останалата част от листата послужи за изработване на живописно таралажче, което допълни гледката и бе в хармония с първото табло.

Библиотеката, а и цялата читалищна сграда е привлекателно място за тях. А и не би могло да бъде иначе – там ги очаква младата Галина Канева, читалищен секретар. Усмихната и ласкава кака Галя също обича да бъде с тях. Освен това подсказва интересни идеи и разчита на верния си подход към подрастващите. А резултатите са всякога радващи!

Да, неслучайно есента се римува с думичката красота. Доказва по сътвореното от тези сръчни, умни изобретателни деца.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com