29.05.2023

Шофьорът не бил дрогиран или пиян

Продължава разследването на причините за снощната катастрофа на магистрала „Тракия“, при която пострадаха 17 души.
Шофьорът на автобуса, 49-годишият Валентин Иванов от Бургас, остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, съобщи прокурор Мина Грънчарова от районната прокуратура в Ямбол: „Автобусът се е обърнал от дясната си страна. Мрежите на магистралата са одрани около 30 метра, при което е разбит резервоара, изтекла е нафтата. От извършените проби на шофьора се установява, че същият не е употребил алкохол или наркотици. Най-вероятната причина за загубата на контрол върху управляваното от него МПС е това, че е заспал“, каза Грънчарова.
От направените до момента проверки е установено, че тахошайбата на автобуса е била стара и не може да се установи точното движение и престоя на автобуса. Според Грънчарова, институциите са действали адекватно и бързо.
Особено „Пожарна безопасност“, тъй като в резултат на разлятата нафта е могло да настъпи запалване на автобуса.
В ямболската болница за лечение остават двамата тежко пострадали .
Катастрофата стана причина за пореден път директорът, д-р Панайот Диманов да настоява за довършването на новата ямболска болница, тъй като в момента се работи в сгради, строени през 20-те години на миналия век:“Може ли спешно отделение да е разположено на едно място, от него на 200 метра – рентген, на 200 метра лаборатория клинична, на Ямбол му трябва едно ново лечебно заведение“ Каза д-р Диманов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com