
Лоша хигиена, както на персонала, така и на помещенията е причината за хранителното натравяне на близо 30 деца от ямболското училище „Петко Рачев Славейков“.
Вирусът върху храната е пренесен в училищния стол, показват резултатите от направените изследвания, обясни д- р Лиляна Генчева директор на РЗИ – Ямбол:
„Три от кухненските работнички- готвач, помощник готвач и мияч са носители на патогенния стафилокок, изолирани от носогърлен секрет, от ръцете на две от кухненските работнички също е изолиран патогенен стафилок“.
Персоналът ще премине антибиотично лечение, допълни д-р ЛилянаГенчева.
Преди седмица в инфекциозното отделение на ямболската болница с повръщане и стомашни болки бяха приети 10 деца на 7 и 8 години. Други 20 се лекуваха по домовете си.