29.05.2023

Съдят за убийство и грабеж 46-годишен елховлия

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Мишо В., подсъдим в извършване на грабеж, придружен с убийство на възрастна жена в с. Устрем.
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Мишо В. (на 46 г., от гр. Елхово). Той е подсъдим за това, че в периода от 18:00 часа на 07.11.2016 г. до 14:00 часа на 08.11.2016 г. в с. Устрем, община Тополовград, област Хасково, в частен дом, намиращ се на ул. „Трети март“ № 21 е отнел чужди движими вещи – пари 3000 лева от владението на 87 годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, изразяваща се в силно притискане в областта на шията с ръце и крак, довело до счупване на щитовидния хрущял и рогчетата на подезичната кост и причинило механична асфиксия, нанасяне на множество, наслагващи се удари с юмруци със значителна сила в областта на лицето, причинили разрушаване на костния скелет на лицевия череп и масивни хематоми в меките тъкани на лицето и кръвоизливи в разрушените синуси на въздухоносната система, притискане и удари в областта на гръдната кост с ръце и крак, причинило счупване на гръдната кост и кръвонасядане на сърдечната торбичка и деянието е придружено с убийството на пострадалата – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, предл. 1, вр.чл. 198, ал. 1 от НК.
Престъплението, за което Мишо В. е подсъдим, е извършено след като той е влязъл в къщата на пострадалата, като прескочил оградата и разбил прозореца. В постройката открил горепосочената сума и упражнил сила спрямо пострадалата.
За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Окръжен съд – Ямбол е нарочил заседанието си за 19.12.2017 г.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com