21.03.2023

На Лесово задържаха голямо количество стоки с лога на световни марки

2 435 броя облекла, спортни комплекти и чанти с лога на световноизвестни марки задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Лесово.

На 18 декември 2017 г. около 09.30 часа, на Митнически пункт Лесово на трасе „Входящи товарни автомобили“ е пристигнал товарен автомобил с унгарски регистрационен номер, управляван от унгарски гражданин. Камионът е превозвал текстилни изделия от Турция за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка от служители от митническа мобилна група. При извършената проверка, включително и със специализирана рентгенова апаратура, е установено, че като вид и количество товарът отговаря на декларираните стоки, но между тях митническите служители откриват голямо количество облекла и чанти с лога на световноизвестни марки, между които 245 дамски шалове и 105 дамски кожени чанти  „Гучи“,  100 броя спортни екипи с лога на  „Емпорио Армани“ и „Ферари“,  55 броя суитчъри „Томи Хилфигер“, 20 якета „Монклер“ и „Канада Гоз“, 100 комплекта дамско бельо с лого  „Келвин Клайн“ и  1 810 броя мъжко бельо с лога на марките „Келвин Клайн“, „Томи Хилфигер“ и „Армани“.

В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения, стоките, нарушаващи права на интелектуалната собственост, са задържани. По случая са предприети  действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com