28.05.2023

Предколедна веселба с гостите от Елхово

Бинка Величкова

Пенсионерите от клуб „Надежда“ – град Елхово гостуваха на своите приятели от пенсионерския клуб в Болярово. За да се повеселят заедно в ресторант „Странджа“ малко преди Коледа и Нова година. Срещата бе организирана от неуморната, дейна и жизнерадостна боляровска председателка Елена Николова. Емоционално и оптимистично бе нейното празнично приветствие към членовете и на двата клуба, празнуващи заедно. Последва поздравление от страна на гостите, разбира се. А после се заредиха хоро след хоро: Право, Пайдушко, Дайчово, Еленино,  ритъма на „Бяла роза“, а и ръченица потропнаха приятелите от двете селища. Не липсваха дискотанци, даже валс (на музикалния фон на обичаната в близкото минало „Тум-балалайка“).

Като най-доби танцьори отново се изявиха Дончето и Васко – очарователното семейство Василеви. Те наистина бяха неуморни! И трогателно-артистични, както винаги досега!

За доброто настроение на всички допринасяха апетитното, обилно меню, а също и хумореските, поднесени от бай Станчо Петров, Керанка Карастоянова, Радка (от Елхово).

Емоционални и темпераментни на дансинга, елховските дами впечатляваха и с изискана визия – облечени с финес и стил, поразително младеещи в своите чудесни тоалети!

Разиграна бе и томбола, в която всеки се зарадва на своето късметче. Малки, но полезни за бита неща, поднасяни със закачливи думи от председателката г-жа Николова и нейната очарователна асистентка Тинчето – дамата, която допринася в ежедневието за уюта на клуба, където се събират на почерпка и раздумка местните хора от златната и мъдра възраст!

Нека и занапред дружно се веселят, забравили поне за малко досадните проблеми и болежки; грижите и неволите на трудното време, в което живеем. Защото усмивката е най-съкрушаващото оръжие срещу бедите.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com