20.11.2018

Благодарности за подкрепата на Община „Тунджа“

Искрени благодарности за подкрепата на Община „Тунджа“ и лично към кмета Георги Георгиев отправи Кристеан Добрев-един безспорно талантлив младеж, родом от село Дражево, който през 2017 година извоюва няколко престижни спортни награди.

След множество високи отличия в своята спортна кариера като състезател от ямболският Спортен клуб „КИОКУШИН“ с треньор сенсей Георги Георгиев, Кристиан Добрев е вече състезател в Българският националният отбор по Карате от май 2017. Само за няколкото месеца, като част от отбора на България 19-годишният Кристеан Добрев успешно представи държавата ни в Полша на европейското първенство, както и на Световно състезание по карате в Румъния. Като част от мъжкия национален отбор завоюва 3-то  място на световният турнир по карате за купата на Варна, провел се на 7.07. 2017 г.

През изминалата година Кристеан получи еднократна финансова помощ от Община „Тунджа“ за постигнатите успехи в сферата на спорта.

„Благодарен съм за оказаната подкрепа от Община „Тунджа“. Надявам се да продължавам да се развивам и да имам възможността да представям достойно България и през тази година“ сподели Кристеан.

С усилени тренировки и с учение са заети дните на тунджанското момче и бивш възпитаник на ямболското спортно училище, което открива любовта си към източните бойни изкуства едва на 7 години.

В момента Кристиан е студент в 1-ви курс в Национална спортната академия, с профил „Треньор по карате“ . Според него е отговорност и дълг да представяш родината си, а именно бойното изкуство го е научило на дисциплина, уважение и упоритост.