28.05.2023

Задружни във веселието и винаги гостоприемни

Така описва жителите на село Камен връх Галина Колева, служителката на ЦСРИ – град Болярово, която всеки ден се грижи за доставката на топла храна на хората в нужда в това направление. Топъл обяд получават жители на четиринадесет населени места на територията на община Болярово (безплатно – по проект „Осигуряване на топъл в община Болярово“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. и заплащащите минималната сума от 1.50 лв. за храноден – потребители на Домашния социален патронаж, което е местна дейност).

Галина е част от екипа, доставящ мобилната социална услуга в част от населените места в общината. Споделя, че винаги с удоволствие и нетърпение ходи в едно от най-малките села на територията на община Болярово – Камен връх. Двама са жителите, отговарящи на целевата група по проекта, получаващи безплатно топла храна. Но всички жители винаги с радост посрещат екипа на общината, ежедневно посещаващ селото. Галина изказва възхищението си от това колко гостоприемни и задружни са жителите на селото. Кметският наместник през този мандат Димитър Димитров успя да ги сплоти още повече и с радост организира празненство за всеки повод и празник, а екипа на мобилната социална услуга – Галина и шофьорът, неизменно са скъпи гости на всяко събитие.

Такъв повод бе и Антоновден – 17 януари 2018 година. Жителите отново бяха събрани да празнуват, звучеше музика, масите бяха подредени от инициативният кметски наместник Митко Димитров и неизменната му помощничка Янка Тенева, една от най-усмихнатите и приветливи жители на селото. Галина за пореден път остава възхитена от посрещането на този прекрасен и уникален, по нейните думи човек – кметският наместник. И решава да изкаже своята благодарност и да посочи положителния пример на задружните и весели жители на едно от най-малките села на територията на общината, чрез страниците на вестник „Крайгранична искра“.

От името на екипа на общината, доставящ топъл обяд, и специално от свое име, Галина Колева изказва горещите си и сърдечни благодарности на Митко, Янка и всички гостоприемни и мили жители на село Камен връх. Пожелава им все така да се събират, да са весели и задружни и да са един положителен пример за малки населени места, в които хората живеят в разбирателство и умеят да празнуват!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com