21.03.2023

Жител на Тополовград спечели смартфон от лотарията с касови бележки

Илия Деведжиев спечели смартфон от лотарията на НАП с регистрацията на касов бон за 10.20 лв. Сумата е похарчена в близкия магазин за зареждане на хладилника. До момента късметлията е регистрирал над 2000 касови бележки, за събирането на които помага цялото семейство. Деведжиев е по професия механик на минни съоръжения, обича да пътува из страната и да търси красиви кътчета, затоваспечеленият телефон ще запечатва спомените му. Новият смарт телефон наскоро беше представен на българския пазар и е с впечатляващи параметри – 8-ядрен процесор и 4 GB RAM. Телефонът има двойна предна камера за селфита, както и внушителна 16-мегапикселовата задна камера.

Илия Деведжиев смята издаването на фискални бонове за задължение на търговците, но контролирано от гражданите. Продължава да играе за голамата награда. Припомням, че  касова бележка за 0,05 лв. е фискалният бон с най-ниска стойност, регистриран досега за участие в Лотарията с касови бележки на НАП.

Тази година късметлиите в играта на данъчните  ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите могат да следят последните новините около играта, както и да задават своите въпроси.

Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com