22.03.2023

Благотворителна кампания „Деца помагат на деца“

Всяка година последната седмица на месец февруари се празнува Денят  на розовата фланелка.

Ние, учениците от 11. клас на Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово, вдъхновени от идеята за доброта, толерантост и взаимопомощ, решихме да организираме благотворителен базар за мартеници. Те бяха изработени от самите нас – с любов и огромно желание да зарадваме дете в нужда. В инициативата се включиха всички ученици от 11. клас, доброволците от БМЧК и клуб „Готови за живота“. Достави ни истинско удоволствие не самото изработване на мартениците, а най-вече времето, прекарано със съучениците.  Всички бяхме устремени към една обща цел – събирането на средства за малката Ива, която се нуждае от допълнителни грижи и помощ.  Чувствахме се част от нещо добро и благородно.  За три дни успяхме да съберем  240 лв. и тази сума ще дарим на Ива  на 1-ви март.

Изказваме сърдечни благодарности  на директора на училището, г-н Васил Гаджуров, който ни съдейства да реализираме идеята си. Благодарим също така на собствениците на търговските обекти, които ни помогнаха за събирането на средства, на учителите, учениците и персонала на училището, които си закупиха мартеници и така станаха част от нашата инициатива  – да помогнем на едно дете.

Макар голямо колкото юмрук, сърцето на човек се измерва с добрите дела. Ние, учениците от 11. Клас, вярваме, че доброто съществува в сърцата на хората и го доказахме чрез нашата кампания.

 

  1. клас, СУ „Д-р Петър Берон“
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com