13.11.2018

Осми март – празник на женската радост и вечната младост

Бинка Величкова

Осми март е празник, очакван ежегодно от всички дами. Нашият празник – с много цветя, усмивки и весели часове за празнично развлечение с многолюдна дамска компания предимно.

  Така беше и на 8 март 2018 г. за жените в община Болярово. Отпразнуваха подобаващо своя празник, при създадена от самите тях организация – с колектива, където работят и с посещение на заведение или сплотени от читалищните председатели и секретари, с приятни изненади от страна на кметовете и кметските наместници по населени места.

Чудесно се повеселиха дамите от достойната и мъдра трета възраст при Пенсионерски клуб – град Болярово, организирани от очарователната и дейна председателка но клуба Елена Николова. Тя ги приветства и спомогна с дарбата си да създава уют и отлично настроение всички да се чувстват превъзходно в този ден. Дамите се доказаха като чудесни кулинарки и отрупаха масите с вкусни творения, приготвени от тях. Имаше и почерпка, осигурена от общинското ръководство. Уважи ги с присъствието си и самият кмет на общината Христо Христов. Той ги поздрави и отправи множество благопожелания, а после поведе първото хоро. До късния следобед се чуваше музиката на акордеониста Николай Караджов, ехтяха гласовете на дамите от певческата фолклорна група към клуба с техните омайни песни!… Часове, които отлитат неусетно и толкова забавно!

   Празнуваха и дамите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, съвместно с тези от Защитеното жилище за лица с физически увреждания. Всяка от дамите получи цвете от управителя Марина Танева, която заедно с трудотерапевта Галина Колева се погрижи и за празничния им обяд

Впечатляващо весел беше празникът и за дамите от с. Мамарчево – в този ден се състоя своеобразното откриване на обновената зала в сградата на читалището – именно за такива чествания и други масови прояви. По двата празнични повода гостува в селото общинският кмет Христо Христов, поздравявайки присъстващите. Приветствани бяха и от кмета на селото Марчо Добрев, широко усмихнат както винаги. В двата Центъра за настаняване от семеен тип в селото, дамите също бяха поздравени и поканени на празнична почерпка от управителя Миряна Иванова и персонала, всяка от тях получи и цвете за празника си.

Празнуваха и дамите от село Воден, поканени от кмета на селото Елена Анева, която им засвидетелства своето уважение подобаващо.

В село Камен връх кметският наместник Димитър Димитров отново превърна деня в общоселски празник – така, както само той умее!

Дамите от село Стефан Караджово за пореден път отбелязаха весело празника си в залата на пенсионерския клуб – с празничен обяд, много песни и танци. Организацията на празника бе на НЧ „Стефан Караджа“ и неуморния секретар – младата Галина Канева.

Съвместен и много весел бе празникът на дамите от селата Горска поляна и Вълчи извор. Те се събраха в Горска поляна, за да се повеселят заедно, идеята и организацията бе на кметските наместници Стоян Михов и Райка Иванова.

Почувстваха се специални в този ден и дамите от други селища на общината ни: с. Стефан Караджово, с. Малко Шарково, с. Голямо Крушево, с. Горска поляна, с. Вълчи извор