28.05.2023

Юбилейна вечер с д-р Тотко Найденов в Ямбол

На 29 март 2018 г. в читалнята на Регионална библиотека  „Георги С. Раковски“ – Ямбол се проведе творческа вечер с писателя д-р Тотко Найденов и премиера на най-новата му книга „За сърцата, що се любят..“, посветена на неговия 70-годишен юбилей.

Вечерта бе открита от поета Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

Актрисата Велика Видева прочете разкази от книгата.

Литературният критик Димитър Бечев, директор на библиотеката, изнесе слово, посветено на творческия път на Тотко Найденов през годините.

Бяха огласени поздравителни адреси до юбиляра от Румен Радев, президент на Република България, Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, ген. Златан Стойков, председател на ЦС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели, акад. Христо Григоров, председател на БЧК, национални здравни институции, водещи медицински специалисти от страната, НПО и др.

Д-р Тотко Найденов благодари сърдечно на своите съграждани, колеги и почитатели и предложи вариант на Ямболска конвенция „Не „джендър“, а здравно-духовна култура за децата ни“, която бе приета с аплодисменти и подкрепена с подписите на всички присъстващи на срещата.

Юбилярът получи много цветя, поздравления и раздаде множество автографи.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com