28.05.2023

Лазаруване и подготовка за Великден в община Болярово

И тази година традициите на Великден и предхождащите го празници бяха спазени в общината: в детските градини и училищата, в социалните заведения, в общинския център и в по-голяма част от селата на община Болярово. Обичаят Лазаруване бе показан и от най-малките – в ДГ „Здравец“, и от момичетата в ОУ „Стефан Караджа“, ръководени от Мария Драганова. Освен пред гости в училището, караджовските и поповски лазарки, както всяка година, лазаруваха и на самия ден, в двете села, обикаляйки къщите, както е по традиция.

Обичаят Лазаруване бе изпълнен за поредна година и в село Мамарчево. Танците и песните на лазарките бяха отново в изпълнение от дамите от певческа група при НЧ „Светлина“. Отново с тях  и своето гостуване те зарадваха възрастните хора от двата центъра за настаняване от семеен тип в село Мамарчево.

Във всички социални заведения на територията на общината, потребителите и персонала с вълнение и радост се готвеха за най-светлият християнски празник Великден. Заедно със социалните работници, трудотерапевтите и останалите дами от персонала, всички те боядисваха яйца и правеха Великденска украса, очаквайки с трепет Възкресението.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com