22.03.2023

Великден за всеки

Община „Тунджа“ и Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ Ямбол се включиха в Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, организира от институцията на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Ученици от 12 клас на училището и служители на общината посетиха 13 села и дариха 344 пакета с хранителни продукти, събрани по време на акцията „Купи и сподели“. Изключителна емоция донесе срещата на възрастните хора с учениците в навечерието на светлите Великденски празници. Ентусиазираните средношколци от Езиковата гимназия и служуителите на общината се срещнаха с 225 членове на клубове на пенсионера и 89 потребители на социални услуги в малките населени места. Тези незабравими мигове, многото споделени усмивки, песните и прекрасните пролетни цветя, с които приключваха вълнуващитете срещи, заредиха възрастните хора, учениците и всички организатори на инициатвата с много незабравими преживявания.

Високият социален и човешки заряд на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, организира от институцията на омбудсмана на Република България Мая Манолова, съчета усилията на учениците от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ Ямбол и служителите на община „Тунджа“ в един истински празник на съпричастността за възрастните хора в 13 села.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com