06.10.2022

Фестивалът „Родило се, преродило“ отново ще ни радва с песни и танци

– В Ямбол над 400 ученици ще участват в 36-то издание на фолклорния фестивал „Родило се, преродило“. Във фоайето на читалище „Зора“, което е организатор на събитието“, са представени фолклорни костюми от различните етнографски области.

За традиционния фестивал „Родило се, преродило“ в Ямбол ще пристигнат деца от както от цялата ямболска област, така и от Пловдив, Сливен, Котел, Елхово и област Варна. Три са категориите в конкурсната програма- за народно пеене, народни инструменти и танцови състави. Участие за състезанието са заявили 42 индивидуални участници-изпълнители на народни песни и инструменталисти, и 21 танцови формации.Авторитетно жури, с председател Сашка Ченкова – главен учител-народно пеене в НУФИ „Филип Кутев” гр. Котел и членове:
– Николай Генов – инструменталист и Стойчо Тончев – хореограф, ще отличат три колектива и трима индивидуални изпълнители от всяка категория и възрастова група.

Освен читалище „Зора“ организатори на фестивала са и на Министерството на културата и община Ямбол. Концертната програма започва в 10 часа.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com