06.02.2023

„Код черно“ събра майки и деца пред община Ямбол

Много майки с деца се събраха пред сградата на община Ямбол на мълчалив протест срещу неадекватната политика на управляващите в сферата на социалната политика. 38 – годишната Татяна Христова има двама сина на 16 и 10 години и е вдовица от 6 години. Протестът й е срещу факта, че децата й нямат право нито на наследствена наследствена, нито на персонална пенсия, тъй като доходът на член от семейството надвишава 75 лева. Младата жена признава, че за да осигури нормалното съществуване на децата си е принудена да работи на смени и здравето й е вече разклатено. Протестиращите недоволстват и срещу системата на здравеопазване, неравнопоставеността на децата с увреждания спрямо техните връстници.
Към протеста на майките със запалени свещи се присъединиха и таксиметрови шофьори, които подчертаха, че са дошли като родители и се надяват все повече семейства да излязат и наистина да протестират, а не само да пишат в социалните мрежи.
Организаторите на протеста „Код черно“настояват за спешна промяна в политиката на държавата спрямо децата, за детски надбавки за всяка работеща майка без оглед на доходите ѝ, повече подкрепа за децата, останали без един родител, а при нужда от лечение на дете в чужбина, държавата да заплаща цялата му стойност.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com