03.10.2022

За втора поредна година Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол получи отлична оценка от Министерството на културата

Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол се нарежда в групата на отличниците Народен театър, Театър на българската армия, Сатиричен театър, както и театрите в Русе, Бургас, Габрово и Стара Загора.
Комплексната оценка се формира след отчитане на различни показатели, сред които репертоарна политика и постигане на баланс между български и чуждестранни, съвременни и класически автори, образователни, комедийни и драматични спектакли; политика за привличане на нови групи хора и нови пространства; взаимодействие с местните власти и участие в съвместни инициативи; приходи от продадени билети, брой зрители, брой спектакли; използване на новите технологии и провеждане на специални PR и медийни кампании.
Верни на своята политика за разнообразие в репертоара Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол след успешната премиера на „Двубой“ от Иван Вазов, от 7 май започва репетиции на ново заглавие – „Мъжете предпочитат да излъжат“ от френския автор Ерик Асу. Режисьор на новия спектакъл е Владимир Петков. Той ще работи с ямболската трупа за втори път след успешната реализация на пиесата „Всяка сряда от пет до седем“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com