29.05.2023

6-ти май – Ден на храбростта и празник на българската армия

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ДАМИ И ГОСПОДА,

В историческия и традиционния календар на всеки народ има светли дати, има празници с непреходно значение. Защото те имат своите дълбоки корени в миналото. И всяко тяхно честване, всяко тяхно отбелязване ни зарежда с ново национално самочувствие, с нови духовни сили и енергия, с нов прилив от патриотизъм.

За българския народ такъв празник е 6-ти майДенят на храбростта, ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец. Ние тачим името на светия великомъченик, защото той е олицетворение на храбростта, защото е покровител на всички, които с много воля, доблест и героизъм защитаваха отечеството от поробителите, отстояваха правото на свободен живот. И тъкмо заради това няма нищо по-естествено за българите 6-ти май да е Ден на храбростта и празник на Българската армия, чийто исторически път е осеян с много бойна слава.

В този ден, уважаеми съграждани, искам да поздравя хилядите доблестни български войни и да склоня чело в знак на признателност към всички, които жертваха живота си за свободата и независимостта на родината ни.

Коленича пред българската храброст!

Честит празник и на всички именници в общината!

ХРИСТО ХРИСТОВ, кмет на община БОЛЯРОВО

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com