05.10.2022

СУ „Д-р Петър Берон“  почете Светите братя Кирил и Методий и се включи в инициативата „Розите на България“

С тържество на площада в гр. Болярово ученици и учители почетоха паметта на Светите равноапостоли Кирил и Методий – създатели и разпространители на първата славянска азбука – глаголицата. Празникът уважиха кметът на община Болярово г-н Христо Христов, г-жа Мария Чанева – секретар на община Болярово, г-жа София Минева – председател на Общинското училищно настоятелство, общински съветници, родители и жители на града.

Директорът на училището г-н Васил Гаджуров поздрави всички присъстващи с празника. От свое име и от името на педагогическия колектив изказа благодарност на ученици от I до XI клас, които участват активно в училищния живот и са постигнали високи резултати в учебния процес. Те ще бъдат отличени и ще получат своите награди в края на учебната година.

Ученици от VIII и XI клас славеха в стихове Родината, а първокласници с гордост рецитираха „Аз съм българче“.

В подкрепа на инициативата „Розите на България“, празникът завърши с кръшно българско хоро под звуците на „Празнична сюита“ в изпълнение на оркестъра на Българското национално радио и ансамбъл „Тракия“. Всички  присъстващи бяха окичени с безспорните български символи – розата, кирилицата, фолклор, в знак на съпричастност към идеята. „Розите на България“ подкрепя обединението на българите по целия свят и се провежда в неделните училища в над 25 държави. Проектът се организира от Министерството на образованието в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. Към инициативата се присъединяват и училища от България, сред които и СУ“Д-р Петър Берон“ гр. Болярово.

С празника на 11 май възпитаниците на СУ“Д-р Петър Берон“ и техните учители показаха, че са горди със своето минало българи, които тачат своите празници и съхраняват националната си идентичност, самочувствие и ценностна система градена с векове!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com