05.10.2022

С грижа за професионалното ориентиране и кариерното развитие на учениците

През втората седмица на месец май в ОУ „Стефан Караджа”, с. Стефан Караджово, за учениците  бяха организирани две срещи с изявени в професиите си хора, за да се даде възможност за ориентиране към интересни професии и да се повлияе положително на избора на професия на завършващите тази година ученици.

На 14.05.2018 г. в училището беше поканена г-жа Иванка Генушева , известна фризьорка от град Елхово. Тя разказа на учениците как може едно хоби да се превърне в доходна и желана професия. Извърши демонстрация на скулптуриране и изработване на прическа, в зависимост от формата на лицето и особеностите на косата на клиента.

На 18.05.2018 г. наша гостенка беше г-ца Галина Канева, завършила ОУ „Стефан Караджа”, понастоящем секретар и библиотекар в местното читалище, която упражнява и професията на маникюристка. Нейният разказ за успехите в професиите, които упражнява, предизвика интереса на учениците. Интерес предизвика и демонстрацията на изработването на маникюр.

Учениците зададоха много въпроси, на които компетентните професионалисти дадоха отговори и изразиха надежда, че техните представяния ще помогнат на учениците за бъдещето им професионално ориентиране и кариерно развитие.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com