05.10.2022

С актьорите от Тополовград – в царството на смеха

Бинка Величкова

В първия ден на юни 2018 г. зарадваха боляровската публика чудесните актьори от театър на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894 г.“ – Тополовград. Представяйки незабравимата комедия на Ст. Л. Костов „Женско царство“, чрез умелата си игра и неотразимо сценично присъствие те ни потопиха динамично и поривисто във водовъртежа на вълнуващи комични ситуации, поднесени находчиво от режисьора Вълчо Янев и с умелата сценография на Ал. Игнатова.

„Женско царство“ е не просто забавна комедия, а творба с множество ярки нравствени послания: да бъде възстановена хармонията и равенството между половете; над обидата и натрупания в душите гняв доминира отново живителната сила на опрощението; любовта да властва в сърцата човешки и да води хората по пътя на добротата, истината, почитта и разбирателството; мир и сговор да има във всеки дом, светлина и топлина да го сгряват и крепят.

     След финала на театралното представление кметът на община Болярово Христо Христов благодари подобаващо на екипа, реализирал постановката, както и на присъстващия в залата председател на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894 г.“ – Тополовград.

А всички, присъствали на този зрелищен и незабравим спектакъл, ще запомнят играта на Силвия Демерджиева, Любов Узунова, Дани Браянова, Ниделина Щилиянова, Таня Стамова, Димитър Куманов, Михо Михов, Стамо Стамов, Илия Деведжиев, Росен Пурлантов, Ангел Стамов, Петко Браянов…

Хор с призвание и сценично обаяние, които ни дариха с емоционални мигове, истинска естетическа наслада и докосване до театралната магия. Неслучайно още от времето на Възраждането „театрото“ и било трибуна за просвещение и проповядване на нравствени добродетели. И остава такъв българският театър!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com