03.02.2023

Военнопатриотичен жест на почит

Бинка Величкова

На 22 юни 2018 г. внушителна група от членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва при Военно окръжие – град Бургас посетиха нашия град Болярово по време на организиран автопоход. След кратко, но емоционално слово, бяха поднесени цветя и впечатляващ венец в знак на почит пред паметника на загиналите през войните. Последва едноминутно мълчание и свеждане на глава пред бойния подвиг на героите дали своя млад живот във вихъра на войните.

Групата достолепни автотуристи бе посрещната от секретаря на общината Мария Чанева, на която бе връчен благодарствен адрес до кмета г-н Х. Христов и книга на военно-патриотична тематика (от жанра художествена документалистика). А аз се радвам на запознанството ни с обаятелната, нежна и мила Ася Боруджиева, на която благодаря за подарените книги и публицистични издания.

След минутите за отмора и подкрепа на чаша чай или кафе в уютния бар-ресторант „Странджа“, бургаските посетители от СОСЗР потеглиха към град Елхово.

В прояви като тази има и родолюбие, и съхранено през годините благородство. Те са израз на високо гражданско самосъзнание, красив реверанс към миналото на отечеството, еталон за незабрава.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com