03.02.2023

Младежкият дом – една от дъвките за балони на ГЕРБ в Ямбол

Младежкият дом в Ямбол изпадна от списъка на обекти, които ще се проектират през 2018 г. Предвидена актуализация на проекта, изготвен през 2011 г., няма да се осъществи, защото кметът така поиска. Мотивът му , че все още няма Насоки за кандидатстване за европейско финансиране, е фалшив и измислен. И в началото на годината, когато предложи да се актуализира проекта, беше ясно, че Насоки няма да има. Програмата на управляващия орган, обявена през м. януари, не включва финансиране на проекти като Младежкия дом, Художествената галерия и Музея на бойната слава, за които има решение на общински съвет да се търсят европейски средства.

От 2009 г. постоянно слушаме обещания, че ще се ремонтира сградата и с това се поддържа интереса и позитивното отношение на младежта към местното управление. И всеки път нищо не се случва. Министри от ГЕРБ се изреждат да обещават- Томислав Дончев го прие като лична кауза, лично Борисов уж се застъпи. Вече ентусиазмът на 200-300 младежи, които събраха около 30 000 лв за подпомагане на ремонта, се изпари.

Нормално е да се надяваме на финансиране с европейски средства, но те не са манна небесна. Сградата се руши и ще я докарат до там, че да искат да я съборят. Нищо чудно да я обявят за опасна, както други сгради…и да ни убеждават, че няма друг избор.

Ремонтът трябва да започне и онези, които идваха да обещават, понеже и сега ни управляват същите, да бъдат отговорни и да изпълнят обещанието си. Могат да отделят пари от държавния бюджет, с постановление, както правят за други областни градове. Най- после да дадат пари и на Ямбол! Или не вярват на кмета?!

инж. Мариета Сивкова

Общински съветник от БСП

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com