06.10.2022

БСП- Болярово взе участие в най-многолюдния събор на Бузлуджа от 2005 година насам

Близо 75 00 души се събраха на историческия връх


 И тази година, както всички предходни, боляровските социалисти и симпатизанти на Левицата не пропуснаха да участват в събора на социалистите на историческия връх Бузлуджа. Предвождани от лидера на Общинската партийна организация Атанас Дженков и кмета на общината Христо Христов, те взеха участие в най-многолюдния събор от 2005 година насам – близо 75 000 души бяха тази година на историческата поляна.

Насловът на Бузлуджа 2018 бе: „За по-добър живот – нашата кауза е България!“

„Нека да се обединим, народе!“- бе призивът на лидера Корнелия Нинова към множеството си съпартийци. Тя приветства всички от страната и от различни краища на света. И се обърна към тях с думите: „Събра ни болката, че сме най-бедните, грижата, че децата ни са  с най-ниското образование, гневът, че по улиците умират хора заради липса на здравеопазване и унижението, че онези които изградиха България живеят с 200 лева…“ Као допълни и възмущението от това, че престъпниците които ограбват домовете на хората, се разхождат на свобода. „България се управлява от шайка, която ограбва България. Тя посегна на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг и провокатор, на всеки такъв му се затваря устата. Народе, посегнаха на най-святото ни, правото ни да мислим свободно и да бъдем с различно мнение!“ – бе също призив на лидерката на социалистите. Нинова обяви, че в страната има прослойка, която си купува политици от всички цветове и че тя е опонентът на БСП: „Сигурно и в нашите редици няма да има доволни от нашите предложенията към нашия народ“, каза тя и призова социалистите: „Не се отказвайте, бъдете неподкупни и последователни“. Госпожа Нинова поиска най-после да се сложи край на прехода и да се събере национална енергия за друг път на България.
      Пред множеството говориха и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който призова за предсрочни избори, и говорителят на БСП Елена Йончева, която настоя за разследване на корумпираните, и председателят на Национален синдикат „Защита”- Красимир Митов, който настоя да не се дават не три години, а още три дни на сегашното правителство.
Председателят на БСП-Ямбол, Катя Георгиева също говори пред хилядите социалисти. Сподели болката си от случващото се в община Болярово и призова на хилядите днес да вярват в промяната, да не се страхуват да тръгнат към нея, да следват верния път към победата! Защото друга алтернатива на сегашните безумия няма!

БСП обяви, че шайката в лицето на управляващите от ГЕРБ си отива и направи плаха заявка за предсрочни парламентарни избори. Имаше и покана за разговор по предложенията на партията за бъдещето на България и за обединение на народа за достойнство, справедливост и по-високи доходи.

Концерт на Горан Брегович бе подаръкът от социалистите-организатори за хилядите, подкрепящи ги и присъстващи за поредна година на събора. Хилядите, вярващи в промяната и едно по-добро бъдеще! Защото каузата на всички несъмнено е Бългрия! И по-добър живот в родината!

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com