30.09.2022

Богородична всеобща трапеза за здраве и благоденствие в Камен връх

Бинка Величкова

Успение Богородично (15 август 2018 г.) е почитан християнски празник от жителите и гостите на чистото и уютно село Камен връх, община Болярово. И тази година бе спазена традицията да празнуват заедно – почин, въведен от усмихнатия деен и енергичен кметски наместник Димитър Димитров.

Отрано гласът на църковната камбана прикани в храма „Свети Атанасий“ християните – с почит да сведат глави пред паметта на милостивата Божия майка и за добри бъдни дни да се помолят…

А обедът ги събра на задружна трапеза – курбан за здраве, приготвен изкусно от майстор Илия Ников, а дарен щедро от Дамян Георгиев и съпругата му Радостина, животновъди от село Стефан Караджово.

Множество гости посрещна селото в този ден – хора, родени и расли тук, а после поели към големите градове. Като г-н Величко Христов от гр. Бургас, който отново се изяви като дарител за реализирането на поредния общоселски празник.

В този свят ден с подаръци бяха зарадвани всички именички – чудесна идея на местната власт (в лицето на кметския наместник). Официална гостенка на това задушевно тържество бе именницата Мария Чанева, секретар на община Болярово. Тя също получи своята празнична изненада и се обърна с приветствени думи към хората.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com