02.10.2022

М. Сивкова: Залогът е сигурността ни!

Ямболският административен съд не получи от община Ямбол документи , в подкрепа на твърдението им, че са унищожили Конструктивното обследване на Безистена на проф. Милев. Това става ясно от решението, с което се отменя поредния отказ на секретаря на общината да предостави този важен документ. Твърдението, че е унищожено обследването, не е подкрепено със съответните документи. Няма и законово основание за унищожаването му с акт от 8.12.2017 г. на община Ямбол, казва съдът, тъй като тогава документът е бил предмет на съдебно дело.

Изводът: Община Ямбол твърди, че е унищожила Конструктивното обследване на Безистена, за което не е имала законово основание, а и но не представя документи, за това си действие.

Дали всъщност е унищожено или го крият, и за да не го търсим ни пускат „кьорфишеци“ за да ходим по съдебните зали ?! Сигурно са наясно, че ако дадат документ, доказателство, че са унищожили Конструктивното обследване на Безистена – на ход тогава е Прокуратурата, която ще изяснява защо са извършили това незаконно действие.

Факт е, че в Конструктивното обследване на сградата, изготвено от проф. Милев, се отчита проблем със сеизмичната и неосигуреност. Това обследването „не върши работа“ на общината, защото с него няма как да въведат обекта в експлоатация. Скриват го/ казват, че са го унищожили/ и правят тихомълком, незнайно откъде платено или дарено, второ обследване. Второто обследване е изготвено от инж. Влахов- проектанта на укрепването на Безистена. В него пише, че всичко е наред със сградата, което е естествено, защото неговият проект са изпълнявали строителите. Така, с вече „вършещо работа“ обследване тя е въведена в експлоатация и сега се ползва.

Заради сигурността на хората, управляващите трябва да отговорят на въпроса: Защо са предпочели обследването на инж. Влахов, а не на проф. Милев! Защо са предпочели бързото усвояване на европейски средства, пред изясняване на истината за състоянието на сградата? При две конструктивни обследвания с коренно противоположни твърдения- по какъв критерий са избрали второто?

Прокуратурата отказа да търси отговори на тези въпроси! Защо?!

Очаквам община Ямбол да обжалва решението на Ямболския административен съд пред Върховния административен съд. Битката продължава, засега гражданската, а очаквам да се присъединят и институциите.

http://adms-yambol.org/files/spravki/0061d818/16591418.htm

инж. Мариета Сивкова
Общински съветник от БСП
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com