11.12.2018

Турският тираджия остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража турски гражданин, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на мъж и средна телесна повреда на други три лица, причинени при катастрофа
По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража турския гражданин Азис К. Той е обвинен за това, че на 30.09.2018г., около 17:20ч., на път в посока гр.Елхово, ГКПП – Лесово, след употреба на наркотично вещество – амфетамин, е управлявал МПС – влекач с прикачено към него полуремарке, като нарушил правилата за движение по пътищата, в резултата на което е предизвикал ПТП (ремаркето със задната си част навлиза в насрещното движение и се удря в лек автомобил) и по непредпазливост причинил смъртта на 51 г. мъж (управлявал лекият автомобил) и средна телесна повреда на повече от едно лице – две жени и едно дете – престъпление по чл.343, ал.4, вр.ал.3, б.„б“, вр.ал.1, б.„в“, вр.чл.342, ал.1 от НК.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Азис К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че турският гражданин може да се укрие или да извърши ново престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.
Определението на Окръжен съд –Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.