03.02.2023

17 нови специализирани автомобили на служители от дирекцията и четирите районни управления

Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов тържествено връчи ключовете на 17 нови специализирани автомобили на служители от дирекцията и четирите районни управления


Областната дирекция  на МВР – Ямбол е една от деветте дирикции, на които вчера на официална церемония ръководството на МВР връчи общо 341 нови специализирани  автомобили, доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“ , като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г.

Ямболската дирекция получи 3 VW Tiguan и 14 Great Wall Hover, оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери. Новите специализирани автомобили са предназначени за опазване на обществения ред в малките населени места и граничната зона.

Днес старши комисар Генчо Иванов пожела на униформените  да ползват новите специализирани автомобили професионално, безаварийно, в полза на гражданите при опазване на обществения ред, противодействие на битовата престъпност и охрана на граничната зона. Той отбеляза, че джиповете са обурудвани технически с необходимите системи, което ще повиши ефективността на служителите при изпълнение на ежедневните им дейности.

На церемонията присъства областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Ключове за нови специализирани автомобили получиха:

Отдел“Опранителна полиция“ при ОДМВР – Ямбол – 1 VW Tiguan;

Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол– 1 VW Tiguan;

РУ – Елхово – 1 VW Tiguan и 4 Great Wall Hover;

РУ – Ямбол – 4 Great Wall Hover;

РУ – Тунджа – 3 Great Wall Hover;

РУ – Стралджа- 3 Great Wall Hover.

08.10.2018 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com