30.09.2022

ЦНСТ – село Мамарчево празнува своя трети рожден ден

На 19 октомври 2018 година двата центъра за настаняване от семеен тип (за пълнолетни лица с деменция и пълнолетни лица с физически увреждания) в село Мамарчево отпразнуваха своя трети рожден ден.

В топлата слънчева сутрин в приветливата зала в отлично поддържаната сграда на весело тържество се събраха персоналът и потребителите, за да отпразнуват тези неусетно изминали три години. Разбира се, имаха и гости: общинският кмет Христо Христов, секретарят на общината Мария Чанева, специалистът в социалната сфера от общината Димитрина Кирова и представителят на кметство Мамарчево Кера Петрова.

Управителката на двата центъра Миряна Иванова се обърна към всички присъстващи, споделяйки с вълнение за трудностите и радостите през тези така бързо отминали три години, честити празника на присъстващите и изказа горещи благодарности на всеки един – на общинското ръководство, на специалистите в социалната сфера, местното кметство, невероятния екип и разбира се, на потребителите, за които те са едно голямо семейство.

Поздрав към всички отправи и общинският кмет Христо Христов. Той пожела здраве, оптимизъм и безброй незабравими моменти и да посрещат още много рождени дни заедно! Поднесе и подарък – картина с красив зимен пейзаж, която да контрастира на топлата, сърдечна обстановка тук. Господин Христов се върна назад в годините и изминатия път до днес. Той отбеляза, че има особен сантимент точно към тази услуга и не без гордост и увереност заяви, че е една от най-търсените в област Ямбол, а и не само.

Празничен поздрав със стихове отправи потребителят Стоян Метаксов. Освен песни, имаше и танци, с които веселието продължи. Гости и домакини се заловиха на право българско хоро. И като на всеки рожден ден, имаше  красива и вкусна торта със свещички и празнична почерпка. Тортите бяха няколко, защото гости на рождения ден бяха и благодарните и приветливи близки на една от потребителите, а техният подарък бяха две торти. Свещичката духна най-малкият гост – тригодишният правнук на потребителката, който искрено радваше всички с възторга си и дори се включи в танците.

Макар и на три години, двата центъра са сред най-новите социални услуги в общината и сред най-търсените не само в областта, а и в цялата страна. Отправените пожелания бяха да се развиват все така успешно и да имат много весели поводи за празнуване! Честит трети рожден ден!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com