01.02.2023

Галин Стоянов: „Ямбол“ все още нямат победа, но не означава че са слаб тим

В „Черно море Тича“ се надяват да прекъснат негативната си серия в НБЛ. „моряците“ гостуват в 5 кръг на „Ямбол“, а двубоят в зала „Диана“ е в събота от 18 часа, като срещата е поверена на съдийската тройка Младен Субашиев, Серафим Петров, Калоян Костов.

Под въпрос е и участието в срещата на Мартин Стефанов. 17-годишният баскетболист е изкълчи глезена на левия си крак на тренировката и все още не е ясно дали ще играе в Ямбол.

„Готвим се сериозно за този мач – заяви наставникът на „моряците“ Галин Стоянов. – Това че и „Ямбол“ все още нямат победа не означава че са слаб тим. Срещу шампиона „Левски Лукойл“ играха изключително силно, а в Плевен загубиха с продължение. В тези два мача липсваше по един много важен играч. В единият бяха без американският си гард Айзея Уилямс, а в другия без опитният Станислав Говедаров. Сега и двамата са на линия. Традиционно „Ямбол“ като домакини са много добър отбор, но ще направим всичко възможно да се противопоставим. Имаме си кадрови проблеми. Някои от младите състезатели са с различни болежки визирам Мартин Стефанов и Мартин Иванов. Надявам се да са добре за мача.Пламен Алексиев вече тренира със нас, но няма да играе. Най-вероятно ще се включи от следващия кръг. Съперникът ние с много балансиран състав, на всяка позиция има по двама  добри състезатели, така че очаквам много труден мач.“

В последният двубой на „Черно море Тича“ срещу „Спартак“ варненци се справиха в подкошието, въпреки високия отбор на плевенчани. „Центърът на  „Ямбол“ е изключително бърз, пъргав и атлетичен баскетболист, който ще ни създаде много проблеми – коментира Стоянов. – Надявам се първоначалните ни действия да бъдат успешни и той да не получава свобода и топката в подкошието, като по този начин да реализира лесни кошове. Освен него и другият център Никола Джурич е опитен играч, който дори игра в „Черно море Тича“. Труден за опазване играч, тъй като играе с лява ръка и може да ни създаде много проблеми. Надявам се това което сме готвили през седмицата да даде резултат и както в мача със „Спартак“ да ограничим играта на високите състезатели на „Ямбол“.

www.bnr.bg

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com