18.11.2018

Рашко Младенов – смях „До последен дух”

Увлекателно и артистично пресъздаде  описаните в книгата си  „ До последен дух” случки актьорът Рашко Младенов. Той беше третият гост на литературните дни „Ямбол чете”, организирани от НЧ „Съгласие 1862”.

„Купонът в тази книга започва още с първата страница, а красивата самоирония на автора не ни оставя в останалите  289”, успя да каже модераторът на срещата Тенко Тенев преди да даде думата на сладкодумния си гост.

В продължение на час и половина публиката в Синия салон се наслади на неповторимия талант като разказвач на един от големите български артисти Рашко Младенов.  По своя си начин той успя да потопи присъстващите в атмосферата на книгата си, предизвика много смях с разказаните истории и провокира любопитство към съдържанието на творбата.

„Не съм писател и нямам претенции това да са мемоарите ми,” заяви Рашко Младенов. По думите му книгата е пълна с реални случки от живота му, а време за написването й намерил при „тригодишното ми безделие като сътрудник в Българския културен институт в Москва”.