03.02.2023

Гълъбинци отбеляза своята 530-та годишнина

?

На 10 ноември 2018 година, село Гълъбинци, община „Тунджа“ отбеляза своята 530-та годишнина и 90 години от създаването на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928”.

Общият празник на кметство и читалище събра много жители и потомци от селото на един непринуден и истински празник на родния край.

На тържеството присъстваха и  Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев- заместник-кмет и Андон Кръстев- секретар на общината.

Приветствие към всички отправи Радостина Тодорова- кмет на селото, като припомни имената на личностите, оставили ярка следа във вековната летопис на Гълъбинци. След моменти от миналото, тя се спря и на настоящата дейност на кметството, насочена към хората, изказвайки благодарност на ръководството на община „Тунджа“ и на всички съпричастни към живота на Гълъбинци за тяхната подкрепа.

Важна част от историята на селото – дългогодишната дейност на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928”, бе представена от неговия председател Кольо Колев. С нескрито вълнение и гордост той сподели, че не може да изброи всички, оставили частица от себе си на читалищната сцена.

Благодарствени адреси за родолюбивата им дейност бяха връчени на бивши кметове и председатели на читалищното настоятелство, общественици, изявени самодейци и спомоществователи.

Емоционални бяха думите на водещата на празника Жана Николова за любовта към родния край. След тях се включиха с рецитал чаровните деца Моника, Стефани и Веселина-Виктория, всички с корени от село Гълъбинци. За доброто настроение на многобройната публика, изпълнила салона на читалището, допринесоха изпълненията на талантливите самодейци от Пенсионерски клуб „Надежда“ с. Гълъбинци и от село Межда, Кольо Колев, както и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

Слово произнесе и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, като изрази радостта си от присъствието на толкова много млади хора на този хубав празник. Той пожела нови достойни годишнини на Гълъбинци, а кметство и читалище все така да работят заедно и успешно за хората.

Тържеството продължи с торта, заря и хоро на площада.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com