06.10.2022

Кристиан Вигенин връчи културни чекове на младежи от Ямбол

Народният представител от БСП Кристиан Вигенин връчи три културни чека на младежи от Ямбол, навършили пълнолетие през тази година.

Той припомни, че идеята е била на парламентарната група на „БСП за България” в бюджета на държавата да има средства в размер на 200 лв. за всеки български младеж, навършил 18 г., за да може да посещава музеи, театри, кино, концерти и да закупува книги, което ще подкрепи и дейците на културата. Предложението не е било прието, но в Ямбол народният представител и Младежкото обединение на БСП са решили да докажат, че в идеята има смисъл.

Културният чек е на стойност 20 лв., с които младежите могат да посетят културна проява по свой избор или да закупят книга.

Културни чекове получиха Калина Геврекова и Михаела Христова от ПМГ „Атанас Радев” и Симеон Кирилов от Езикова гимназия „Васил Карагьозов”. Те споделиха, че тепърва ще обмислят за какво културно събитие ще използват средствата.

За културен чек може да кандидатства всеки ямболски младеж, който навършва 18 години през 2018 г., като попълни в сайта www.kontrapunkti.bg  т. нар. контактна форма с имената си и посочи телефон за връзка.

Когато спечелим изборите, тази инициатива ще стане държавна политика към младите хора и за насърчаване на културата, каза още Кристан Вигенин.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com