28.01.2023

Делото за взривовете край Петолъчката продължава догодина

Делото за взривовете в базата за утилизация на поеприпаси, край пътен възел „Петолъчката”, ще продължи през януари догодина. При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.
При закрити врати протече днешното заседание в Ямболския районен съд. Разпитът на двамата свидетели не беше открит за медиите, тъй като съществува риск от разгласяване на държавна тайна, реши съдът. След заседанието стана ясно, че по искане на защитата на обвиняемите ще бъдат призовани още свидетели, които ще се разпитват на 11 и 12 януари и едва след това ще бъдат изслушани основните експертизи по делото, разясни прокурор Милен Божидаров: „Идеята и на обвинението, и на защитата, и на подсъдимите е експертните заключения да бъдат изслушани след разпита на всички свидетели”.
Подсъдими в процеса са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества, но не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване и така се е стигнало до фаталния взрив, довел до смъртта на трима работници.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com