29.01.2023

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Деян Б. и Борислав Б., обвинени в извършване на кражба

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа Деян Б. и Борислав Б от гр. София. Те са обвинени за това, че на 14.11.2018г. в гр. Ямбол, действайки като съизвършители и след предварителен сговор по между си, чрез използване на неустановено техническо средство и чрез използване на лек автомобил, отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 300 лева и 300 турски лири, от владението на собственика им, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1 от НК за Деян Б. и престъпление по чл.195, ал.1, т.4, т.5 и т.7, вр. чл.194. ал.1, вр. чл.28, ал.1 от НК за Борислав Б., тъй като деянието за него е извършено при условията на повторност.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Деян Б. и Борислав Б. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че двамата мъже биха се укрили или извършили ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com