03.10.2022

Рекордна сума за благотворителност

????????????????????????????????????

„Поклон пред всички дарители!“ Това бяха финалните думи на кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев, обявявайки резултата от Коледния благотворителен бал, който се проведе на 18 декември 2018 година в комплекс „Екатерина”, село Веселиново.

„Поклон пред всички дарители!“ Това бяха финалните думи на кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев, обявявайки резултата от Коледния благотворителен бал, който се проведе на 18 декември 2018 година в комплекс „Екатерина”, село Веселиново.

На него бяха събрани рекордните 50 770 лева от покани, дарения, продадени експонати от търга и от творенията в двата изкушаващи сетивата къта – кулинарен и коледен базар, дело на народните читалища в общината, училища, детски градини и социални услуги. Силното желание да бъде подкрепено образованието и развитието на младите хора в общината, наложи отпечатването и на допълнителни покани. Така балът стартира със сумата 24 950 лева, като 12 600 лева са от продадени покани, 7 350 лева от дарения и 5 000 лева под формата на ваучери за летни лагери за деца.

Наред с щедрата подкрепа на местния бизнес, изключително вълнуващи бяха и личните дарения от клуб на пенсионера „Здравец“, село Безмер и от родители на деца от Детска градина „Щурче“, село Кукорево. В  тази мащабна благотворителна инициатива имаше и друг интересен рекорд – 3900 лева за откупен експонат при начална тръжна цена от 300 лева.

За празничното настроение на коледния бал допринесоха великолепното сопрано Цветомира Гицова, талантливият изпълнител Ивайло Милчев от село Ханово, танцовите двойки Георги Русев (с. Кукорево) и Елена Калчева и Александър Петров (с. Роза) и Дея Динева от клуб „Тандем“, илюзионистите от формация „Трезор“, както и водещата- актрисата Велика Видева и водещата на търга Анжела Шварц.

И тази година община „Тунджа“ даде възможност на деца и младежи сами да разкажат за оказаната им подкрепа. Безспорно думите на стипендиантката Марияна Василева от село Козарево и на ученици, участвали в летните лагери, организирани със средства от изминалата благотворителна кампания, бяха едни от най-емоционалните в тази незабравима вечер. „ Досега вярвахме, че има ангели само на небето, които не сме виждали, но очакваме да сбъднат нашите мечти. Но през изминалото лято разбрахме, че има ангели и на Земята, които наистина изпълняват детски желания. Тези ангели сте Вие, мили хора! Хора-благодетели, хора с добри души, хора с големи сърца…“ Така децата Нона и Денислава от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ село Роза благодариха за подарените им вълшебни летни спомени.

Единадесетият коледен благотворителен бал отмина. Той ще се запомни не само с подобрените рекорди и статистиката на изминалите години, но и с ползата от събираните средства. Със съпричастността и споделените усилия на всички за една благородна кауза. С радостта и надеждата, че има и ще продължава да има добри хора, които творят Добро за бъдещето на тунджанските деца.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com