22.03.2023

Благословена и мирна, мъдра и добра 2019 година!

Приветствие на Кмета на Община Болярово Христо Христов


Уважаеми жители на община Болярово, скъпи съграждани, дами и господа!

В навечерието на Новата 2019 година по традиция си спомняме дните, които неусетно и забързано преминаха край нас. Някои от тях ни донесоха тъга и печал, други – щастие и любов, имаше и дни, в които постигахме мечтаното или бяхме почти до него!

Поредната година от нашия живот, в началото на която си обещахме да сме по-добри и по-мъдри, да бъдем щастливи!

В обществено-политическо отношение годината не бе много спокойна, остават надеждите за по-добри и светли дни, за промяна.  За огромно съжаление, едно от най-големите нещастия, сполетяло животновъди и стопани в Странджа, се отрази почти пагубно именно за стопаните от нашия регион. Но тези хора трябва да знаят, че общинското ръководство стои до тях и ще направи всичко възможно, за да им помогне с каквото е по силите им, ще им съдейства за всичко, ще се бори за правата им.

Защото е време, в което надеждата ни е по-необходима от всякога, бих искал да припомня добрите събития, които ще отличим през 2018 година.

Под знака на Българското председателство на Съвета на ЕС бяха осъществени много проекти и инициативи. За община Болярово това бе отбелязването на 150 години от смъртта на Стефан Караджа под патронажа на президента Румен Радев.

През последната година успяхме да подготвим няколко нови проекта, чието одобрение и реализиране предстои. С помощта на европейски, трансгранични и национални проекти, а и със собствени средства, постоянно подобряваме облика на града, общината и условията за живот на всички наши жители. Последните, подадени и очакващи одобрение проекти (чрез Местната инициативна група и по Програмата за развитието на селските райони) са в няколко различни сфери: инфраструктурна, спортни бази, детски площадки, читалища и култура.

С общински средства през последните месеци бяха ремонтирани водопроводите на шест населени места.

Разбира се, все така грижата за възрастните хора, хората, които са в трудно положение и децата си остана основният ни приоритет.

Обществената трапезария и социалният патронаж подобряват качеството на предоставяния топъл обяд за над 200 жители от всички населени места на общината.

Проектът „Независим живот за жителите на град Болярово“ осигури грижа за над 140 жители на община Болярово, като бяха назначени 50 лица като лични и социални асистенти, домашни помощници.

Осъзнаваме, че има още проблеми за решаване, работа за вършене, грижа; която да положим за безработни и социално слаби, за инфраструктурата, за чистотата, за спокойствието и реда в града.

С привлечени средства на проектен принцип обновихме материалните бази на детската градина и двете училища на територията на община Болярово. Разнообразихме учебните форми, създадохме възможност за творчество и изява на деца и педагози и поводи за гордост на родителите.

Двадесет и първото издание на Националният детски събор „Върбова свирка свири“ за пореден път ни припомни колко е важно да учим децата си на традиции и любов към сътвореното от нашите предци.

Празници и събори разнообразяваха делниците и в населените места Болярово, Иглика, Голямо Крушево, Мамарчево. За поредна година нашите певчески групи към читалищата в общината ни зарадваха с поредните си престижни отличия и медали с участията си в събори в цялата страна! Нека продължават да пазят традициите и да прославят нашата красива крайгранична!

На прага на Святото Христово Рождество искам да пожелая мир да изпълни душите и сърцата ни, любов и вяра да съпътстват делата ни, семействата да бъдат здрави и все по-многобройни, да запазим надеждата и да я дадем на всеки, който се нуждае от нея!

В последното си обръщение към вас за 2018 година искам да ви уверя, че сме готови да посрещнем 2019 година с всичките й предизвикателства и да продължим да работим усилено за благоденствието на жителите на общината!

Скъпи жители на община Болярово, да  споменем с добро отминаващата 2018 година и да посрещнем с вяра Новата 2019 година!      Заедно ще продължаваме да живеем и работим за по-доброто ни настояще, за нашите мечти, за нашето бъдеще!

Нека да орисаме годината, която идва да е мирна, плодородна, благодатна и честита! Да донесе добро и спокойствие във всеки български дом!  Да укрепва вярата и любовта във всеки от нас!

Честита Нова 2019 година!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com